WisselstukkenSchadebestekAfspraak
showroom open

Nieuws

Terug

KampeerTIP van de maand! KROATIË

Kamperen in Kroatië

Een kampeervakantie in Kroatië betekent genieten van een azuurblauwe zee, bruin bakken onder de warme zon en talloze groene eilanden ontdekken. Van de glooiende, groene velden van Istrië tot de meren en watervallen van nationaal park Plitvice. Kroatië vormt het decor van een topvakantie.

1700 kilometer kustlijn
Kroatië heeft een kustlijn van 1700 kilometer aan de Adriatische zee. Het land staat bekend om de vele eilanden: 1185 stuks. Perfect voor een avontuurlijke kampeervakantie met zon, zee en… eilandhoppen. Dat is makkelijk door de vele veerdiensten waarop je ook met je caravan terecht kunt. Sommige eilanden, zoals Krk, kun je ook met een brug bereiken. De campings op de eilanden hebben vaak een mooie ligging aan het water.

Eilanden, watervallen en meren
De groene eilanden van Kroatië liggen er prachtig bij in de Adriatische Zee. Omdat er zoveel eilanden zijn, betekent dat natuurlijk keuzes maken. De 10.000 jaar oude zoutwatermeren in het nationaal ark Mljet, op het gelijknamige eiland, zijn zeker aan te raden. Maar ook op het vaste land is er veel moois te zien. Wat dacht je van het nationaal park Plitvicemeren? De mooie, azuurblauwe meren staan met elkaar in verbinding door tientallen watervallen.

Istrië
Op het grootste schiereiland in de Adriatische Zee, Istrië, toer je in het binnenland door glooiende, groene velden en langs verstilde dorpjes. Je  kunt rondstruinen in oude havenstadjes, zalig lunchen op terrasjes en prachtige baaitjes ontdekken met mooie kiezelstranden. Neem je snorkel en je handdoek mee, zet je tent neer op een plek aan het water en geniet van een heerlijk ontspannen vakantie aan de Adriatische Zee.

Campings
Kroatië heeft een rijk aanbod aan campings. Van gezellige, rustige campings tot luxe vakantieparken, zowel aan zee als in het binnenland. Kroatië telt in totaal zo’n 6.000 campings, van groot tot (heel) klein.

Blijft u graag op de hoogte?

Inschrijven